GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

Najbolji link katalog na Interenetu

Najbolji link katalog na Interenetu
Upiši i TI svoje web lokacije !

srijeda, 27. studenoga 2013.

RECEPT ZA ŠARENU SALATU-ZIMNICA

"Šarena salata" ZIMNICA

Ovim jednostavnim receptom napravite sebi kvalitetnu,ukusnu i domaću šarenu salata i dočekajte zimu spremni bez straha da će Vam tijelo ostati bez izvora vitamina i minerala tokom zimskoga razdoblja, pripremite sebi i svojoj obitelji svoju vlastitu zimnicu jednostavno i jeftino,hranite se zdravo jer znate što je unutra




Potrebni su Vam ovi sastojci : 
1) 4 kiliograma kupusa
2) 3 kilograma paprike razne(crvene,žute,zelene...)
3) 3 kilograma zelenoga paradaiza(rajčice)
4) 1 kilogram mrkve
5) 1 kilogram crvenoga luka

Dakle sveukupno Vam treba 12 kilograma raznoga povrća...po vašoj želji a ja sam dao samo primjer.

Možete koristiti i cvjetaču,mladi mali krastavac,fafarone....možete koristiti kombinaciju povrća kojega volite no preporučam ovu gore kombinaciju povrća koju sam osobno isprobao i jako mi se sviđa šarena salata koju na ovaj način i ovim receptom spremamo ja i moja obitelj....

6) 1 litra KISKA(sirće)
7) 2 Vinobrana
8) 0,5 kilograma šečera
9) 6 velikih kašika soli

Ovo sve Vam je potrebno da napravite ovu odličnu šarenu(miješanu) salatu.

Potreban pribor i alat za spravljenje ove šarene salate :
1) Velika posuda plastična od 50 kilograma(od svinjokolje) u kojoj ćete sve naribati i miješati
2) Kaca ili posuda za konačno uskladištenje gotove šarene salate 50 kg ili 30 kg,kolio već želite
3) bijela čista plahta kojom ćete smjesu pokriti preko noći dok ostoji

POSTUPAK KAKO ZAPOČETI SPRAVLJENJE OVE ŠARENE SALATE ZA ZIMNICU 

SVU KOLIČINU POVRĆA 12 kg trebate naribati na RENDALU(rendači,ribaljki) u jednu veliku posudu 50 LITARA ...nemora to striktno biti 12 kg povrća može biti i 10 kg povrća najmanje ili najviše 12 kg povrća...to je tu negdje...jer netko voli kiselije netko manje kiselije.....sve ovisi kako želite i kakav Vam je ukus...nap: mi kada pravimo ovu šarenu salatu za sebe stavljamo umjesto 12 kg stamo 10 kg i na tih 10 kila naribanoga povrća raznoga dodamo sve ostalo jednako kako sam gore napisao u popisu od 1 do 9,sastojci koji su Vam potrebni... 

Kada ste naribali 10 kg povrća u veliku plastičnu posudu 50L dodajte naribanom povrću: 1 litru KISKA,2 vinobrana maximalno,0,5 kilograma šećera i 6 velikih kašika soli jodirane....te sve skupa dobro čistim rukama izmiješajte i izgniječite da se sjednači smjesa i već odmah nakon dobroga miješanja rukama možete uzeti malo i probati okus vaše salate dali Vam otprilike odgovora kiselost ili ne....dakle pravite ovu salatu kao da ćete je odmah jesti....kao kada pravite salatu za vaše goste i za sebe u svakodnevnoj prehrani....dodate začine,izmješajte i spremno je za jesti odmah...isto je i ovdje...jedino što ova šarena salata može duže stajati tokom cijele zime jer ima dodan VINOBRAN i nemože se pokvariti nego što je starijia to je bolja i ukusnija jer je kiselija,prerađena i konzervirana kao da ste u trgovini kupili orginalnu šarenu salatu. 

Dakle nakon što ste izribali svu salatu,dodali joj sve začine i dobro sve rukama izmiješali i izgnječili pokrijte posudu od 50 LITARA sa nekom bijelom plagtom ili nečim čistim i prozračnim i ostavite sa strane negdje na sigurnome na hladnome i tamnome da stoji preko noći do sutra u isto vrijeme dakle mora ostojati 24 sata da se samo konzervira u toj posudi.... 

Sutra dan predvečer uzmete znači kompletnu tu smjesu skupa sa svojim sokom prepakujete u veliko plastično burence 30 kg ili 50 kg iz kojega ćete po zimi po malo uzimati i jesti i uživati u okusima i kvaliteti ove salate....probajte i vidjet ćete kako je ova salata prelijepa ...možete je umjesto sve na jedno mjesto u bure pakovati i posebno u veće i manje staklenke sa poklopcem....i onda staklenke uspremiti u vaš špajz....nije bitno u što ćete prepakovati ovu ukusni i zdravu šarenu salatu bitno je da nakon 24 sata stajanja u posudi sa začinima salatu možete slobodno PAKOVATI I SMATRATI JE GOTOVOM ZA JELO....savjetujem Vam sačekati još barem 7 dana da se malo ukisali i možete jesti je sa užitkom....iako je ona spremna za jelo i odmah nakon 24 sata....jako mi se sviđa ova salata 

Ove godine smo supruga i ja 25.09.2013 godine napravili za naše potrebe 35 kg ove šarene salate po ovom receptu: naribali smo 30 kg ukupno povrća u veliku posudu,dodali smo 3 litre KISKA,dodali još 6 vrećica vinobrana(60grama max),dodali 1,5 kilograma šećera i 18 velikih kašika soli...sve smo skupa dobro izmješali i izgnječili rukama,pokrili bijelom čistom plahtom i ostavili da stoji 24 sata te smo sutra dan prepakovali tj. istresli sve i salatu i njenu tekućinu(sok kojega je pustila) u jedno burence 50L sa čvrstim poklopćem na šaraf...to burence ostavili u špajz za zimnicu i mirni smo za cijelu ovu zimu,hvala Bogu.

Probajte ovaj recept...nećete požaliti ukoliko volite kiselu zimnicu,spremljenu na domaći način...HLADNOM METODOM bez ikakvoga kuhanja i gubitka vitaminskih i mineralnih vrijednosti povrća...nema znači nikakvoga kuhanja kao kod mnoštva drugih recepata...čak netreba ni sterilizirati posude u kojoj se pakuje ova salata sa ovim začinima.....to je prednost pripreme na ovaj način,u slast...
"Šarena salata" ZIMNICA